Kategoriarkiv: Rejser

Rejs til både kultur, sol og strand i de varme lande (foto: svanerejser.dk)

Måder du kan tjene penge mens du rejser

At være rejselysten er noget, de fleste kan nikke genkendende til. At opleve verden er nemlig en måde at udfolde sig personligt men også mentalt. Man lærer enormt mange ting om sig selv, når man besøger nye kulturer og oplever traditioner.

Mange oplever dog, at det både er alt for tidskrævende, dyrt og virkelighedsfjernt at rejse verden rundt. At rejse er jo at leve, men hvad nu hvis du kunne leve af at rejse?

Bare i en periode, eller så længe du selv ønsker det? Der er nemlig ingen grund til at sætte virkeligheden på standby. At rejse rundt i verden kan nemlig blive din nye virkelighed og dit levebrød.

Der er nemlig et hav af muligheder, når det handler om at tjene penge, mens man rejser. Verden er blevet meget mindre, forstået på den måde, at hele verden i langt højere grad kommunikerer på tværs af lande, og der skabes arbejdspladser på tværs af religioner, kulturer, lande og virksomheder. Her kommer nogle gode råd til at tjene penge, mens du rejser.

Tjen penge ved at være aktiv outdoor

Forestil dig at bestige et bjerg og mærke den friske natur og brise som rammer ansigtet. Træerne, havet, fuglene og sandet mellem tæerne. Det er denne følelse friluftslivet giver, og som mange outdoor entusiaster ikke kan slippe.

En måde at udleve sin drøm om at tjene penge imens man er fysisk aktiv og i et med naturen, er at blive tour-guide i områder med vild natur og mange seværdigheder at udforske. Som tour guide er du på farten hele dagen, og du får muligheden for at lære fremmede historier at kende, alt imens du er ude i naturen og føre an.

En anden mulighed er at blogge. Hvis du er entusiast inden for f.eks. klatring, mountainbike, hiking, surfing eller noget helt femte, så er det meget udbredt at leve af ens egen rejse blog. Det kræver langt mere personlig ofring, engagement og investering, men det kan lade sig gøre, hvis interessen er stor nok.

Oplev den smukkeste natur ved siden af jobbet

Hvis du nødvendigvis ikke ønsker at leve af et outdoor job, men blot ønsker at kunne bruge tiden i smukke omgivelser, når du har fri, tilbyder hele verden et utal af gode lønnede jobs. Receptionist, bartender, tjener, sproglærer, lærer, au pair og mange flere jobs er at finde i udlandet.

Hvis det er noget mere specifikt såsom naturen, bjerglandskabet og kulturen i New Zealand eller i højere grad Grand Canyon og morgen hiking i USA, der trækker, så er det bare at søge job i de lande, du ønsker at bo i. På den måde kan du bruge din fritid fornuftigt samt opleve verden og endda tjene penge samtidig.

Sammenlign jagtrejser

Hvor skal man rejse hen på jagt?

Hvad enten du er aktiv jæger, eller jagten blot er en hobby, vil drømmen om at nedlægge det helt store trofæ garanteret have rumsteret i baghovedet. Om det er savannens antilope, Nordens majestætiske elg eller den vilde sortbjørn, der er drømmetrofæet, gør det store udvalg af jagtrejser på markedet i dag, at drømmen for de fleste er kommet lidt tættere på virkeligheden.

Jagt drømmen

At rejse, er at leve, men at leve kan betyde forskellige ting for den aktive sportsfanatiker, den afslappede charterturist eller den eventyrsøgende opdagelsesrejsende – og nu også for jagt-entusiasten. Det er, i større grad end nogensinde før, blevet muligt at gøre drømmen om de fremmede jagtmarker til virkelighed med det store udbud af rejsebureauer og pakkerejser specifikt designet til jægere, der drømmer om at opleve og nedlægge vildt fra hele verden.

Et godt sted at starte sin søgen efter nye oplevelser og byttedyr vil være hos en af de mange jagtrejse-udbydere på nettet, eller du kan besøge Huntem’s hjemmeside. Udover at have gjort udvalget af jagtrejser overskuelig formidler de også flere aspekter af jagtoplevelsen.

Huntem sammenligner

Huntem’s hjemmeside har samlet rejser fra flere af de store rejsebureauer, som du i ro og mag kan lade dig inspirere af eller sortere i efter land og pris. Www.huntem.com er desuden formidler af en række lokale jagtture, -terræner, -events og -kurser, og som formidler af hele jagtoplevelsen giver www.huntem.com dig desuden både opskrifter på vildt og mulighed for at læse om andres jagtoplevelser.

Om du er erfaren jæger eller ej, vil du med garanti have en idé om hvor og hvad, du drømmer om at jage. Hvis det er et bestemt byttedyr, du søger, kan du på hjemmesiden undersøge, hvor det er billigst eller nemmest at finde dette dyr. Er det et bestemt kontinent eller land, du ønsker din jagtrejse skal gå til, kan du undersøge jagtsæsoner og byttedyr for det pågældende område.

Pakkerejser og rejsebureauer vil ofte give dig den nødvendige information om jagtsæson og regler i det pågældende land, men af praktiske og økonomiske grunde kan det være en god idé at undersøge hvilke ting, der er inkluderet i rejsen. De billigste rejser vil ikke altid reelt være de billigste, da du måske selv skal tilkøbe måltider og drikkevarer eller betale yderligere afgifter eller skjulte omkostninger. Du kan derfor enten henvende dig direkte til rejseselskabet eller selv undersøge reglerne for jagt i det pågældende land. Sidst, men ikke mindst bør du undersøge, hvilken jagttype og metode der er tale om på den pågældende jagtrejse.

Når alt dette er sagt, står det dig frit for om netop din jagtrejse skal gå til enten Rumænien, Canada, Sverige eller Namibia – afhængigt af om det er bukken, sortbjørnen, elgen eller antilopen, du vil opleve.